Braadworst met puree en prei in kaassaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Een heerlijk eenvoudig recept uit grootmoeders tijd.
Voor 4 personen:
4 braadworsten van ongeveer 180 gram
1 kg stoofprei
Voor de kaassaus:
50 g boter
50 g bloem
1/2 liter halfvolle melk
50 g gemalen kaas Parmezaan of Gruyére
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Braad de worst.
Was de prei en snij hem in grote stukken van ongeveer 6 centimeter.
Kook het witte gedeelte van de prei gaar in licht gezouten water. De gaartijd van de prei is afhankelijk van de dikte ervan.
Voel met een vork of de prei gaar is.
Laat de prei uitlekken in een vergiet en hou even apart tot de saus klaar is.
Voor de kaassaus :
Laat de boter smelten en voeg de bloem toe.
Voeg daarna ook de melk toe en roer met een klopper tot een gladde saus.
Roer er vervolgens de gemalen kaas onder met een spatel of houten lepel.
Kruid de saus naar believen met peper en zout.
Dien op met puree.
[b:84a66ff4bd]Mijn tip:[/b:84a66ff4bd]
Doe de gekookte prei in een ovenschotel en overgiet met de kaassaus. Bestrooi daarna met gemalen kaas en laat even gratineren in de oven. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|