laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Stampot rode kool met saus
  ingrediënten:
    1kg aardappelen
750g rode kool
1 laurierblad
2 zure appels
uien
2 kruidnagels
350 g kippenlevertjes
175 g spekblokjes
1 eetlepel mosterd
tijm
peper
zout
1dl room
boter
  bereiding:
    Schil de aardappelen, was ze en doe ze in een pan met 2 deciliter water en wat zout. Maak de kool schoon, snijdt ze in dunne reepjes en leg ze op de aardappelen. Maak de uien schoon, snipper ze apart en voeg de snippers van 1 ui bij de aardappelen en rode kool in de pan. Schil de appels, boor de klokhuizen eruit, snijdt ze in stukjes en leg ze op de rode kool. Steek de kruidnagels in het laurierblaadje en leg dit ook in de pan. Kook dit alles in ongeveer 25 - 30 minuten gaar. Dep de kippenlevertjes droog met een stuk keukenpapier en bestrooi ze met wat zout en peper. Bak in een pan de spekblokjes uit en haal deze uit de pan. Fruit in het spekvet het overgebleven ui eventjes en voeg dan de kippenlevertjes toe. Bak de levertjes in 10 - 15 minuten mooi bruin en gaar. Haal de levertjes uit de pan en doe er de room, mosterd, beetje tijm en peper in. Laat het sausje 1 minuut koken en roer er dan de spekblokjes en de kippenlevertjes door. Giet het aardappelmengsel af, haal er het laurierblad met de kruidnagels uit en stamp het fijn. Roer een klontje boter door de stampot en doe de stampot in een schaal. Schep de saus over de stampot.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats