|
|
Schil de aardappelen, was ze en doe ze in een pan met 2 deciliter water en wat zout. Maak de kool schoon, snijdt ze in dunne reepjes en leg ze op de aardappelen. Maak de uien schoon, snipper ze apart en voeg de snippers van 1 ui bij de aardappelen en rode kool in de pan. Schil de appels, boor de klokhuizen eruit, snijdt ze in stukjes en leg ze op de rode kool. Steek de kruidnagels in het laurierblaadje en leg dit ook in de pan. Kook dit alles in ongeveer 25 - 30 minuten gaar. Dep de kippenlevertjes droog met een stuk keukenpapier en bestrooi ze met wat zout en peper. Bak in een pan de spekblokjes uit en haal deze uit de pan. Fruit in het spekvet het overgebleven ui eventjes en voeg dan de kippenlevertjes toe. Bak de levertjes in 10 - 15 minuten mooi bruin en gaar. Haal de levertjes uit de pan en doe er de room, mosterd, beetje tijm en peper in. Laat het sausje 1 minuut koken en roer er dan de spekblokjes en de kippenlevertjes door. Giet het aardappelmengsel af, haal er het laurierblad met de kruidnagels uit en stamp het fijn. Roer een klontje boter door de stampot en doe de stampot in een schaal. Schep de saus over de stampot. |