laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebakken peren met hazelnootkaramel
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1 citroen
4 rijpe handperen (stevige)
50 g boter
75 g suiker
1/2 theelepel gemalen kardemom
1/2 theelepel gemberpoeder
1/2 zakje gepelde hazelnoten (a 75 g)
  bereiding:
    Citroen schoonboenen en van helft van schil met citrustrekker (zesteur) dunne reepjes trekken (of schil grof raspen). Helft van citroen uitpersen (andere helft wordt niet gebruikt). Peren schillen, elk in 8 parten snijden en klokhuis verwijderen. Bedruppelen met 2 el citroensap. In grote koekenpan met antiaanbaklaag 25 g boter smelten. Peerpartjes in boter leggen en 1 el suiker, kardemom- en gemberpoeder erover strooien. Peren 10 min. op laag vuur bakken, af en toe omschudden. Hazelnoten fijnhakken en in pan met dikke bodem in rest van boter lichtbruin bakken. Rest van suiker en 1 el water toevoegen. Suiker zonder roeren op matig vuur laten smelten en goudbruin laten worden (= karameliseren). Pan van vuur nemen. Warme peren bedruppelen met 1 el citroensap. Peerpartjes over vier schaaltjes verdelen en hazelnootkaramel voorzichtig erover schenken. Garneren met citroenschilletjes en direct serveren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats