laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Peren in espressosiroop met mascarpone
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 stevige handperen
100 g suiker
gemalen kardemom
8 zakjes espresso
1 bakje mascarpone (250 g)
2 bastognekoeken
  bereiding:
    Voorbereiden
In pan (waar 4 peren naast elkaar in passen) 500 ml water aan de kook brengen. Peren schillen, steeltje laten zitten. Suiker, kardemom en espressopoeder in kokend water oplossen. Vuur laag draaien en peren rechtop in espressosiroop zetten. Met deksel schuin op pan peren ca. 15 min. zachtjes tegen de kook aan houden (pocheren), tot ze zacht zijn. Peren in siroop laten afkoelen (minstens 1 uur), regelmatig omwentelen zodat ze mooi gelijkmatig bruin kleuren.

Bereiden
Mascarpone over vier borden of grote schaal verdelen. Peertjes rechtop in mascarpone zetten. Enkele lepels espressosiroop rond elke peer druppelen. Koeken (met deegroller) grof verkruimelen en koekkruim losjes erover strooien.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats