Waterzooi van vis |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 kabeljauwfilets van 140g
8 jonge wortelen
4 preistengels
300 g knolselder
800 g. aardappelen
2 eetlepels fijngehakte peterselie
2 takjes tijm
2 laurierblaadjes
4 eetlepels witte wijn
2 eetlepels citroensap
1 koffielepel boter
zout en peper |
|
bereiding: |
|
|
Snijd de groenten in staafjes en doe ze in een stoomkoker.Leg er de vis op,voeg de kruiden toe en overgiet met de wijn.Stoom ongeveer 10 minuten tot de vis gaar is.Kook of stoom de aardappelen gaar.Verdeel de vis en de groenten over de borden en dien op met aardappelen.Laat het vocht nog even opkoken met citroensap en boter.
p.p. 270 kcal. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|