|
|
|
Rundergehakt op Cubaanse wijze |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
700 g rundergehakt van topkwaliteit
1 tl gedroogde oregano
1 tl gemalen komijn
50 ml olijfolie
2 fijngehakte teentjes knoflook
1 fijngehakte middelgrote witte ui
1 fijngehakte kleine groene paprika
1,3 dl droge witte wijn
2,3 dl tomatensaus
1 middelgrote vastkokende aardappel, geschild en in blokjes
8 groene olijven, ontpit en in plakjes
40 g rozijnen,
zout en versgemalen zwarte peper |
|
bereiding: |
|
|
Meng gehakt, oregano en komijn goed door elkaar.
Verhit de olijfolie en bak knoflook, ui en paprika tot ze zacht zijn. Voeg gehakt, wijn en tomatensaus toe en kook afgedekt circa 15 minuten op matig vuur.
Voeg de aardappelblokjes toe en kook nog 15 minuten. Voeg de olijven en rozijnen toe en kook onafgedekt nog 15 minuten of tot de vloeistof bijna is ingekookt. Let daarbij wel op dat het vlees niet droog komt te staan. Breng op smaak met zout en peper. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|