laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Carpaccio van varkensgebraad met gedroogde tomaat
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

600 g varkensgebraad (uit de carré)
1 el fijngehakte sjalot
gedroogde tomaat
6 teentjes knoflook
50 g boter
2 uien
bieslook ,
kappertjes
2 el olijfolie ,
1 dl water
peper
zout (of fleur de sel)
takje rozemarijn en tijm
1 koffielepel mosterd
2 el balsamico-azijn
  bereiding:
    Kruid het vlees met peper en zout en kleur het in boter mooi bruin aan beide kanten. Voeg de in stukjes gesneden ui, knoflook, rozemarijn en tijm toe.

Plaats het vlees gedurende 25 minuten in een oven van 180°C. Overgiet regelmatig met het braadvocht. Haal het vlees uit de pan en laat het een halfuurtje rusten. Schep het groen uit de pan in een diep bord. Giet de helft van het braadvocht weg en blus de pan met 1 dl water. Laat voor de helft inkoken en passeer door een zeef. Voeg de eetlepels balsamico-azijn toe.

Plet de ui, knoflook, rozemarijn en tijm uit het diepe bord met een vork, voeg de mosterd, 1 eetlepel braadvocht en de olijfolie toe.

Schep deze puree op vier borden, snijd het vlees in dunne plakken en leg die op de puree. Bestrooi met fijngesneden gedroogde tomaat, bieslook, kappertjes, sjalotten en wat grof zout en peper uit de molen. Overgiet met de jus.

Dit is een smakelijk zomers voor- of hoofdgerecht, dat warm en koud opgediend kan worden en bovendien makkelijk van tevoren te bereiden is.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats