laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Varkenshaasje Stroganoff
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    [color=blue:abc880d49e]Voor het varkenshaasje:[/color:abc880d49e]
    800 g varkenshaasje
    200 g boter
    peper en zout
    een weinig water

    [color=blue:abc880d49e]Voor de Stroganoff-saus:[/color:abc880d49e]
    150 g verse champignons
    100 g room
    5 cl cognac
    5 cl wodka
    peper en zout
    geplette groene peperkorrels
    100 g rode paprika
    100 g groene paprika
    1 ui
    50 g tomatenpuree
    300 cl gepelde tomaten
    gevogeltebouillon
  bereiding:
    [color=blue:abc880d49e]Voor de varkenshaasjes[/color:abc880d49e]
Kruid de varkenshaasjes met een weinig peper en zout.
Kleur ze rondom aan in een braadpan.
Laat ze daarna een 15-tal minuten bakken in de pan. Draai ze geregeld om. Bak tot ze binnenin rose zijn.
Haal de haasjes uit de pan en maak de saus aan

[color=blue:abc880d49e]Voor de Stroganoff-saus [/color:abc880d49e]
Ontvet de pan en blus met een weinig gevogeltebouillon.
Snijd de champignons, de ui en de paprika fijn.
Stoof de uienringen goudgeel. Voeg eventueel nog wat vetstof toe.
Voeg er de afgeborstelde en gesneden champignons en de paprika bij. Stoof tot ze beetgaar zijn.
Voeg de rest van de bouillon, de tomatenpuree en de gepelde tomaten toe.
Breng het geheel aan de kook.
Voeg de room, de cognac en de wodka toe. Laat terug doorkoken tot de saus de gewenste dikte heeft.
Smaak het geheel af met de gebroken peperkorrels.

Zeer lekker met frietjes of kroketjes
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats