laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Peren in rode-wijnsaus met bosbessen
  ingrediënten:
    8 stevige peren
500 ml fruitige rode wijn
1 zakje vanillesuiker Bourbon (van Dr Oetker)
200 g suiker
1 kaneelstokje
3 kruidnagels
5 druppels Citroenaroma

Voor de saus:
250 ml kookvocht van de peren
1 eetlepel vanillepudding poeder
4 eetlepels rum
250 g bosbessen
  bereiding:
    Schil de peren maar laat de steeltjes eraan.

Doe de wijn, de Vanillesuiker Bourbon, het kaneelstokje, de
kruidnagels en het citroenaroma in een pan en breng dit al
roerend aan de kook. Verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels.

Leg de peren in een pan, giet het wijnmengsel hierover en
laat de peren zachtjes koken gedurende ongeveer 20 minuten.
Schep de peren uit de wijnsaus en houd ze warm.

Laat het perenkookvocht afkoelen. Meng voor de saus het vanillepudding poeder met het perenkookvocht en de rum en breng dit al roerend aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de bosbessen
toe.

Plaats de peren op een dessertbord en serveer ze met de
bosbessensaus.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats