|
|
|
Varkenskarbonades met chimay bleu, aardappelgrati |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
[color=blue:6c9f85773a]Voor de karbonades:[/color:6c9f85773a]
1 kg varkenskarbonades
1/4 l bruine fonds
1 gehakte sjalot
1 flesje chimay bleu
200 g blokjes gerookt spek
400 g zilveruitjes
suiker
50 g boter
[color=blue:6c9f85773a]Voor de groenten: [/color:6c9f85773a]
500 g geschilde aardappelen
2 flinke rapen
peper en zout
1 eetlepel boter
1 teentje knoflook
2 dl melk
1,5 dl verse room
100 g gemalen kaas |
|
bereiding: |
|
|
[color=blue:6c9f85773a]Voor de karbonades:[/color:6c9f85773a]
Kleur de karbonades langs alle zijden in boter.
Voeg er de gesnipperde sjalot aan toe en blus met het bier.
Laat dit eventjes koken en voeg er dan de fonds aan toe.
Laat zachtjes gaar stoven.
Pel de zilveruitjes en bak ze in boter.
Voeg er de suiker aan toe, laat eventjes kleuren en blus met een beetje water.
Bak het spek knapperig.
Voeg wanneer het vlees gaar is alles samen en laat nog eventjes verder sudderen.
[color=blue:6c9f85773a]Voor de groenten: [/color:6c9f85773a]
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de aardappelen en de raapjes en snijd ze in dunne plakjes.
Doe ze in een slakom, kruid ze met peper en zout en meng ze.
Vet een ovenschaal in met boter, wrijf in met het teentje knoflook en doe er het mengsel van aardappel en raap in.
Doe de helft van de geraspte kaas bij de room en klop op met de melk. Giet dit mengsel over de groenten.
Strooi er de resterende kaas overheen en zet de schaal een 40-tal minuten in de voorverwarmde oven. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|