|
|
|
Kerrie Groenteburgers |
|
ingrediënten: |
|
|
500 g aardappelen
1 eierdooier
1 ui (fijn gesnipperd)
2 eetlepels olie
2 tenen knoflook (uit de pers)
2 dunne preien (fijn gesneden)
1 stengel bleekselderij (fijngehakt)
2 wortelen (fijngehakt)
2 th lepels kerriepoeder
2 eetlepels fijngehakte peterselie
melk, zout en peper
vers broodkruim of paneermeel |
|
bereiding: |
|
|
kook de aardappelen in licht gezouten water gaar, giet ze af en laat iets afkoelen
prak de aardappelen fijn met de eidooier
fruit de ui in de olie -voeg look, prei, selderij en wortel erbij
laat al roerend gaar bakken
roerbak 1 minuut met de kerriepoeder erbij
roer de gekruide groenten door de aardappelmix
voeg wat melk erbij en kruiden met zout en peper
vorm 6 à 8 platte koekjes en wentel ze door het broodkruim of paneer
bak ze in een laagje olie in 3 min per kant mooi goudbruin
Geef er een pittige salade bij |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|