laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Wafels
  ingrediënten:
   
  • 1 kilo bloem,
  • 750 gr suiker,
  • 500 gr boter,
  • 1/4 liter melk,
  • 6 eierdooiers,
  • 4 pakjes vanillesuiker,
  • 1 pakje bakpoeder,
  • 1/2 tas (ongeveer 80 a 90 ml)
  • olie
  • en het stijf geklopt eiwit.
  bereiding:
    De boter laten smelten doch niet heet laten worden. De boter in de kom doen er de 6 eierdooiers, de 750 gr suiker en de 4 pakjes vanillesuiker bijvoegen en goed onder- een roeren. Nadat men het pakje bakpoeder onder het meel heeft gemengd doet men het meel bij beetjes onder het mengsel van eierdooiers, suiker en boter. Hierna roert men de melk er onder en vervolgens de halve tas olie (dit is ongeveer 80 a 90 ml). Wanneer dit alles goed gemengd is moet het stijf geklopt eiwit er langzaam onder ge- spateld worden (dus niet roeren). Het deeg voor halfvaste wafels is hiermee klaar. N.B.: In plaats van gewoon meel en bakpoeder kan men ook zelfrijzende bloem nemen.

Voor de diabetici onder ons kan men ook hafvast wafels bakken zonder suiker. Hiervoor gebruikt men dezelfde ingridienten doch in plaats van suiker, 57 ml vloeibare zoetstof doch GEEN olie toevoegen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats