laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Konijn met mosterd op grootmoeders wijze
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1 versneden konijn
3 takjes rozemarijn
1 laurierblad
2 glazen witte wijn
2 uien
2 sjalotten
1 eetlepel olijfolie
4 eetlepels mosterd
2 eetlepels room
zout
peper
  bereiding:
    Leg de stukken konijn in een diepe schotel. Maak de rozemarijn en de laurier fijn in een vijzel of mixer en wrijf alle stukken konijn goed in met het mengsel. Giet er de wijn bij. Roer het vlees om en om met een houten spatel zodat alle stukken goed vochtig zijn. Zet de schotel in de koelkast en laat het vlees een paar uur marineren.
Verwarm een oven op 210° (gasoven 7). Pel de uien en de sjalotten en hak ze fijn. Haal de stukken konijn uit de marinade en laat ze uitlekken. Verhit de olijfolie in een grote vuurvaste pot en bak de stukken konijn aan alle kanten mooi bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Giet de olie weg. Doe de uien en de sjalotten in de pot en bak ze 2 à 3 minuten tot ze glazig zijn.
Smeer de stukken konijn in met mosterd. Doe ze in de pot bij de uien en de sjalotten. Zeef de marinade en giet ze bij het konijn. Breng even aan de kook, doe het deksel op de pot en laat 45 minuten garen in de oven. Overgiet het vlees af en toe met de jus.
Schik de stukken konijn op een schotel. Zet de pot op het vuur en voeg de room toe. Meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Giet de saus over het konijn.

Het overschot van het konijn kunt u makkelijk opwarmen in de stoofpot, liefst op een zacht vuurtje.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats