laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Eendenborstfilet in mandarijnsaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    [b:aaf77f5c9e]Voor het vlees : [/b:aaf77f5c9e]
    3 eendenfilets van elk ongeveer 300 gram
    1 eetlepel olijfolie
    vers gemalen peper en zout

    [b:aaf77f5c9e]Voor de saus:[/b:aaf77f5c9e]
    2,5 dl mandarijnsap
    een halve citroen
    70 g suiker
    1 mandarijnschil
    1,5 eetlepel aardappelmeel
  bereiding:
    [b:aaf77f5c9e]Voor het vlees : [/b:aaf77f5c9e]
Wrijf de eendenborstfilets in met peper en zout.
Verhit de olijfolie en leg de eendenborst met het vel naar onder in de pan.
Laat de filets 2 tot 3 minuten bakken, draai ze om en laat de andere kant op een laag vuurtje en met deksel op de pan 8 tot 10 minuten bakken.
Tip: bak de eendenfilets zeker met vel. Zo blijft het fijne aroma behouden en vermijdt u dat het vlees uitdroogt.

[b:aaf77f5c9e]Voor de saus:[/b:aaf77f5c9e]
Meng het mandarijnsap met dat van de halve citroen en voeg er 1,5 dl water, 70 gram suiker en de dunne mandarijnschil bij.
Breng het mengsel aan de kook, neem de schil uit het vocht en bind het geheel met 1,5 eetlepel aardappelmeel dat u met wat water hebt aangelengd.

Bedek de bodem van de schotel of de borden met mandarijnsaus.
Snijd de gebakken eendenflets in dunne, schuine plakjes en schik ze op de schotel.


Dit gerecht serveert u bij voorkeur met kroketjes of gebakken aardappeltjes. De saus kunt u verrijken door er partjes mandarijn uit blik in te leggen. Zeer lekker!
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats