notenbrood met bananen |
|
ingrediënten: |
|
|
150 gr zachte margrine
160 gr bruine bastaardsuiker
3 eieren
3 a 4 bananen
350 gr tarwe volkorenmeel
4 en een halve theelepel bakpoeder
een derde theelepel zeezout
100 gr klein gehakte walnoten
merg van een half vanillestokje
ruim een achste liter melk
en magarine voor de vorm |
|
bereiding: |
|
|
vet een vorm in van ongeveer 30cm verwarm de oven op 170 gr roer de zachte margrine tot room en roer er dan in gedeelten de suiker en daarna de eieren door pel de bananen en plet ze fijn roer de bananen puree door het mengsel zeef het meel met het bakpoeder, meng die met het zout de noten en het merg
en schep dit meelmengsel en de melk afwisselend door het deeg vul de cakevorm en strijk de bovenkant glad bak het brood 50 minuten op de onderste richel van de oven
Tip:
Het kan ook zonder bananen |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|