laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Appeltaart (met amandelmeel)
  ingrediënten:
    800 g amandelen
6 eieren (blacktail)
6 eetl honing
3,5 tl zuiveringszout
vanille essence
Kaneel
250 g roomboter
120 g stukjes walnoot
4 grote Goudrenetten (appels)
100 gram rozijnen
Groot koekblik of vorm van zo'n 45x30cm
  bereiding:
    Maal de amandelen in de keukenmachine (of gebruik 800g amandelmeel).. Houd een twee eetlepels amandelmeel apart..
Smelt de roomboter in een pannetje
Doe de walnoten in de mixer en hak deze in stukjes, niet te klein, niet te groot
Snijd de appels in gehalveerde plakjes..
Mix het amandelmeel, de eieren, de honing, de vanille essence, het kaneel, de roomboter met de hand of met een mixer
Voeg op het laatst de 3 theelepeltjes zuiveringszout en mix deze er kort doorheen.. Niet te hard mixen, want dan activeert de zuiveringszout al meteen..

Koekblik invetten.. De twee eetlepels amandelmeel gebruiken om over het koekblik te strooien.. Dit is de antiplak laag..
Gooi de mix in het koekblik en zorg dat het een nette laag wordt..

Doe de stukken appel bij de honing, de rozijnen en de walnoten.. Meng dit door elkaar en doe die ook in het koekblik.. Dit wordt de bovenlaag van de taart.

Vervolgens in de oven en in zo'n uurtje op 175 graden bakken..

Wanneer hij klaar is, uit de oven halen, en wanneer hij nog warm is, nog een laagje honing eroverheen doen..

Het resultaat ziet er heerlijk uit, ruikt heerlijk en smaakt bovenal fantastisch..
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats