laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 SCDiet-amandelbrood.
  ingrediënten:
    250 gram amandelmeel
65 tot 80 gram (franse)roomboter
3 eieren
250 gram uitgelekte SCD-yoghurt
1/4 theelepel backingsoda (zuiveringszout)
1/4 theelepel zout
  bereiding:
    laat de boter zachtjes smelten
de boter, eieren en de uitgelekte SCD-yoghurt met het zout in een keukenmachine of met de mixer mengen
verwarm de oven voor op 175 graden (hete luchtoven) of in conventionele oven 190 graden
het amandelmeel toevoegen en goed mixen, het 'deeg' wordt niet echt stijf, het lijkt meer op cakebeslag
pas als allerlaatste het zuiveringszout toevoegen, anders rijst het niet meer
vet een kleine cakevorm goed in met boter of kokosvet en bestrooi de bodem met wat amandelmeel
doe het 'deeg' in de vorm en strijk met een lepel de bovenkant glad
plaats de cakevorm in de voorverwarmde oven en laat gedurende 45 - 60 minuten bakken
controleer met een vork of mesje of het brood goed gaar is (blijft het plakken, dan moet het iets langer)
haal de vorm uit de oven en maak met een spatel het brood los van de vorm
laat het brood goed afkoelen, anders zakt het in elkaar.

Tips:
Doe 1 eetlepel karweizaad door het meel en je krijgt een brood wat op roggebrood lijkt.
Voeg op het laatst, nog voor het zuiveringszout, 75 gram rozijnen en/of andere gedroogde vruchten toe en je krijgt een heerlijk hapje bij de thee.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats