laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Amandelkoekjes
  ingrediënten:
    250 gram amandelen (of amandelmeel)
225 gram witte basterdsuiker
circa 90 gram gekonfijte sinasappelschil
1,5 eiwit
poedersuiker
  bereiding:
    Maal in een keukenmachine eerst de amandelen tot meel, doe er daarna ook in de keukenmachine de basterdsuiker en de gekonfijte sinasappelschil bij (hou van de sinasappelschillen wat mooie stukjes achter voor de garnering) meng dit even goed door elkaar. Voeg daarna in porties het eiwit toe tot er een samenhangende massa ontstaat. Let op, het "deeg" mag niet te nat zijn.

Haal het geheel uit de machine en kneed het nog even door op een met bloem bestoven aanrecht. Rol het daarna uit tot een rol, snij er stukjes af van circa 30 gram en maak hier mooie ronde bolletjes van. Rol de bolletjes goed de door de poedersuiker, rol ze nog even na en leg ze op de een bakplaat bekleedt met bakpapier. Druk in één beweging de bolletjes met je duim plat en leg in het midden een stukje sinasappelschil ter garnering.

Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven 160 graden).
Als de oven op temperatuur is, de bakplaat in het midden van de oven schuiven en de koekjes circa 16 minuten bakken.

Attentie, hou de baktijd goed in de gaten, als ze maar even te lang in de oven staan worden de koekjes te hard en zijn dan beslist minder lekker.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats