laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Amandelbrood
  ingrediënten:
    250 g amandelmeel
60 gram roomboter
3 eieren
200 ml uitgelekte yoghurt (dit is optioneel, zonder yoghurt werkt het ook goed)
1 Theelepel soda (zuiveringszout)
1/4 Theelepel zout
  bereiding:
    Boter laten smelten
Boter, eieren, uitgelekte yoghurt en zout in de keukenmachine mixen
Oven voorverwarmen op 180-190 graden C
Het amandelmeel toevoegen en mixen. Als het heel hard wordt, dan met de handen kneden.
Als allerlaatste nu de soda toevoegen en deze kort en snel door het deeg mixen (als je het eerder doet, dan rijst hij niet goed meer, want door het mixen begint het al te rijzen)
Een cakevorm invetten en de bodem met amandelmeel bestrooien
Het deeg in de vorm plaatsen en tot een laag vormen met de handen.
In de oven op 180-190 graden Celsius ongeveer 1 uur bakken
Met een mes testen of het gaar is (blijft het plakken, dan moet het iets langer)
Uit de oven halen
Met een spatel het brood losmaken van de vorm.
Eerst het brood goed af laten koelen, anders zakt het in elkaar.

Recept voor de broodbak machine
Alle ingrediƫnten, behalve de soda in de broodbak machine doen
Kneden
Dan nog het zuiveringszout/soda op het laatst erdoorheen mixen/kneden. Zo kort mogelijk, maar zodanig dat het wel goed gemengd is.
55 minuten bakken

Tip:
''De laatste keer dat ik brood bakte heb ik de eiwitten met het zout apart stijf geslagen en later door het beslag gespateld. In de oven heb ik een vetvrij papier op de cakevorm gelegd en dat na 25 min eraf gehaald. Het resultaat is een fantastisch gerezen brood. ''
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats