laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Amandelmuffins
  ingrediënten:
    100 gram Amandelmeel
2 eieren
30 gram gesmolten boter
90 gram gedroogde turkse abrikozen (voor gebruik in stukjes snijden en een nachtje laten weken in een laagje sinasappelsap of een lekkere likeur.)
60 gram blauwe rozijnen
1 flinke theelepel honing
1 eetlepel yoghurt
mespunt baking soda of zuiveringszout (als rijsmiddel)
2 eetlepels Amandelschaafsel
  bereiding:
    Verwarm de oven vast voor op 220°C.
Bedek de bodem van de muffinvormpjes na ze met boter te hebben ingevet met een laagje amandelschaafsel.

Splits een ei en klop het geel samen met het andere hele ei luchtig in een kom of bak, voeg hier het amandelmeel aan toe en meng dit goed met de gesmolten boter. Mocht dit mengsel wat droog zijn voeg hier dan wat yoghurt aan toe.

Roer hier de honing en het rijsmiddel doorheen tot een egaal deeg, schep nu de uitgelekte abrikozen en rozijnen erdoor en laat het deeg tot rust komen.

Klop het eiwit van het eerste ei stijf en schep ook dit voorzichtig door het deeg voor de luchtigheid, vul nu de vormpjes en maak deze af met een beetje schaafsel erop.
Bak nu de muffins in ongeveer 20 minuten gaar, of in 30 minuten op 190°C.


tip:
gebruik in plaats van abrikozen ook eens gedroogde appeltje, dadels of andere gedroogde vruchten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats