laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Volkoren hazelnootcake
  ingrediënten:
    100 gram ongezouten geroosterde hazelnoten
100 gram rozijnen en of cranberries
200 gram volkorenmeel
3 el. oranjesnippers
1 zakje bakpoeder
200 gram zachte boter of margarine
200 gram rietsuiker
3 eieren
citroenaroma
  bereiding:
    Verwarm de oven v oor op 175°C.
Maal de hazelnoten fijn of sla deze in een theedoek stuk. Was de rozijnen even af en laat deze uitlekken, dit is niet nodig bij de cranberries. Voeg in een kom de boter en rietsuiker samen en meng dit tot een egale massa met de eiren, ei voor ei.

Zeef boven een kom het bakpoeder en het meel en meng dit samen met de hazelnoten en het boter/suiker mengsel. Doe hier dan een beetje citroenaroma, de oranje snippers en de rozijnen en of cranberries doorheen tot het deeg mooi glad is.

Giet het mengsel in een ingevette cakvorm en plaats het in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cak in ca. 75 minuten gaar en laat deze daarna even bijkomen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats