laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Russische honingkoek
  ingrediënten:
    250 gram honing,
1 theelepel kaneel,
1/2 theelepel gemberpoeder,
1 mespunt nootmuskaat,
2 tweelepels bakpoeder,
200 gram boter,
125 gram bruine basterdsuiker,
3 eieren,
1 flesje rumaroma,
3 druppels bittere amandelolie
mespuntje zout,
geraspte schil van een sinaasappel,
geraspte schil van een citroen,
2 theelepels cacao,
500 gram bloem,
75 gram sukade,
150 gram rozijnen,
75 gram oranje snippers,
100 gram gehakte walnoten,
boter om in te vetten
250 gram poedersuiker
4 eetlepels citroensap,
50 gram krenten,
75 gram gehakte sukade,
  bereiding:
    Honing, kaneel, gemberpoeder, nootmuskaat in pannetje doen en al roerend verwarmen.
Boter,suiker, eieren en bakpoeder licht en schuimend roeren, geleidelijk rum aroma, amandelolie, geraspte citroen/ sinaasappelschil en cacao door de eieren mengen.
Rozijnen wassen en droogdeppen met papier, 2 eetlepels bloem met rozijnen , sukade en oranje snippers vermengen.
Bloem zeven in beslagkom, eerst honingmengsel door de bloem mengen, dan het eiermengsel erbij en weer vermengen. De met bloem bestoven vruchten door het deeg mengen.
Cake of broodvorm ± 30 cm langgoed met boter invetten, deeg erin en onder in de oven plaatsen, 90-100 minuten bakken.
Intussen krenten wassen en sukade hakken, krenten drogen. Van poedersuiker en citroensap glazuur roeren, dit over afgekoelde cake smeren, daar krenten en sukade op strooien.In aluminium folie verpakt blijft hij in de koelkast 3 weken vers, 16-18 plakken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats