laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tomatensoep met vleesballetjes
  ingrediënten:
   

    [b:c0b05c7d1b]Voor de vleesballetjes:[/b:c0b05c7d1b]
    250 gr gehakt (half kalfs- half rundvlees)
    1 ei
    80 gr paneermeel
    peper, zout

    [b:c0b05c7d1b]Eventuele mergballetjes:[/b:c0b05c7d1b]
    2 mergpijpjes
    1 ei
    peper, zout, muskaatnoot
    100 gr paneermeel

    [b:c0b05c7d1b]Voor de soep:[/b:c0b05c7d1b]
    2 preistengels
    1 stuk voetselder
    2 grote uien
    2 wortelen
    50 gr verse of diepvrieserwten
    50 gr groene boontjes
    2 liter bouillon of water met bouillonblokjes
    60 gr gemalen of gehakte peterselie
    peper, zout
    1 kg tomaten
    eventueel 1 kleine bloemkool
    60 gr vermicelli
  bereiding:
    Meng voor de vleesballetjes het gehakt met paneermeel, eieren, peper en zout.
Vorm balletjes en kook ze in licht gezouten water.
De mergballetjes worden op dezelfde wijze bereid; het vlees wordt gewoon door merg vervangen.
Reinig voor de soep de soepgroenten grondig en versnijd ze in brunoise (in stukjes, kleiner dan 1 cm).
Stoof aan in boter en voeg de fijngesneden tomaten toe.
De bouillon mag er eerst bij, vervolgens de bloemkoolbloempjes, de erwten en de fijngesneden boontjes.
Breng aan de kook en laat zachtjes gaar koken.
Voeg tijdens het koken het kruidentuiltje toe (tijm, laurier, peterseliestaarten).
Kruid eventueel met peper en zout.
Voeg dan de voorgekookte vleesballetjes toe en werk af met gehakte peterselie.
De mergballetjes worden het laatst toegevoegd.
Ze moeten zorgvuldig worden behandeld: ze koken zeer vlug stuk als het vuur te groot is.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats