Gevulde tomaat met gratin dauphinois |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
6 gevulde tomaten (te vullen naar eigen behoefte)
5 grote aardappelen
boter
3 teentjes look
1/2 liter melk of room
100 g gemalen Gruyerekaas
peper
zout
muskaatnoot
broccoliroosjes
2 sjalotjes
50 g boter of olijfolie |
|
bereiding: |
|
|
Plaats de gevulde tomaten in een licht ingeboterde ovenschotel en laat deze gedurende 20 minuten bakken op 180°C.
Schil de aardappelen en snijd ze in fijne plakjes.
Strijk een vuurvaste schotel in met boter en look.
Leg de aardappelschijfjes in de schotel en overgiet ze met de melk. Gebruik room in plaats van melk om de gratin dauphinois een rijkere smaak te geven.
Bestrooi met wat Gruyerekaas en kruid met peper, zout en muskaatnoot.
Plaats de schotel in een voorverwarmde oven en laat gedurende 45 minuten gaar stoven. Laat langer garen als de schotel hoger dan 5 centimeter gevuld is.
Breng de broccoli aan de kook in goed gezouten water.
Laat hem gedurende 8 minuten beetgaar worden en laat uitlekken in een vergiet.
Laat de fijn gesneden sjalot met een klontje boter aanbruinen in een pot en voeg er daarna de broccoliroosjes bij.
Laat gedurende 3 minuten stoven en dien warm op.
Tip:
De broccoli kunt u gerust vervangen door groentjes zoals prei, selder of kool. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|