laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Speculaas
  ingrediënten:
   
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel,
  • zout,
  • 100 gram margarine,
  • 90 gram bruine basterdsuiker,
  • 10 gram speculaaskruiden
  • en ong. 2 eetlepels water of melk.*
  bereiding:
    Doe de bloem met het zout, de gezeefde basterdsuiker en de speculaaskruiden in een kom. Snijd de margarine in stukjes door de bloem en kneed alles vlug dooreen tot een soepele bal. Wrijf een bakblik in met margarine. Rol het deeg uit met een fles en snijd er poppen of figuren van en leg deze op het bakblik. Zet dit midden in een matig warme oven (170°C) en bak de speculaas gaar en lichtbruin (afhankelijk van de dikte 20 tot 40 min.
Druk hier en daar gepelde amandelen of pinda's in het deeg.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats