Verstopte worstjes met aardappelpuree |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
600 gram bloemige aardappels
300 gram prei
400 gram knakworst of bockworst (uit blik)
1 eetlepel zonnebloemolie
wat zout
200 ml warme melk
4 eetlepels paneermeel
40 gram boter |
|
bereiding: |
|
|
Snijd de geschilde aardappels in stukken en de schoongemaakte prei in ringen. Laat de worst uit blik uitlekken. Smeer dan de bodem van een vuurvaste schaal in met de zonnebloemolie. Verwarm, terwijl de aardappels koken, de oven voor op 190ยบ C.
Kook de aardappels onder toevoeging van wat zout in ongeveer 20 minuten gaar. Kook vervolgens de prei in een andere pan in pakweg 10 minuten gaar. Giet de aardappels en de prei af. Stamp hierna de aardappels fijn en voeg tijdens het fijnmaken de warme melk toe (met kleine beetjes tegelijk). Klop de puree wat op met een handmixer om hem luchtig te krijgen. Verdeel de uitgelekte prei over de bodem van de schaal en leg hier de worstjes op. Dek deze af met een laag aardappelpuree. Bestrooi de puree met paneermeel en leg hier en daar een vlokje boter. Zet de schaal gedurende 15 minuutjes in de oven. Na dit kwartiertje is de bovenkant van het gerecht lichtbruin en knapperig. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|