Ovenschotel met aardappelpuree en Noordzeegarnalen |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
400 gr garnalen
16 aardappelen
1/4 l melk
200 gr boter
2 eieren
1 l melk en een beetje garnalenkopjes
50 gr boter
80 gr bloem
200 gr gemalen kaas
1 citroen |
|
bereiding: |
|
|
Kook de aardappelen tot puree en voeg 1/4 l melk, 200 gr boter en 2 eieren toe. Schik de puree in een ovenschotel en strooi er de garnalen over
Maak een roux met de boter en de bloem. Laat de melk wat trekken met de garnalenkopjes en maak er een bechamelsaus mee. Breng op smaak met de helft van de kaas en wat citroen
Overgiet het geheel met de saus en overstrooi met de rest van de kaas. Plaats 15 minuten op 180 graden in de oven |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|