Konijnenfilet met perzikenbier en munt |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
3 konijnenruggen
1 kleine bloemkool
3 grote perziken
bakken en braden
3 eetlepels suiker
1,5 dl perzikenbier
3 dl bruine fond
1 eetlepel vloeibare honing
1/2 theelepel aardappelzetmeel
6 blaadjes munt
aardappelbolletjes |
|
bereiding: |
|
|
Snij de filets uit de ruggen
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze gaar in gezouten water
Snij de perziken in twee en verwijder de pit. Snij elke perzikhelft in plakjes van 3 mm
Schik de plakjes in een waaiervorm in een met bakken en braden vloeibaar ingesmeerde ovenschotel
Overgiet met gesmolten bakken en braden en bestrooi met suiker
Kruid de konijnenfilets met peper en zout. Bak ze om in een steelpan in bakken en braden en hou het vlees nog lichtjes roze
Neem uit de pan en hou warm
Verwijder de bakken en braden en maak het aanbaksel los met 1,5 dl perzikenbier
Kook tot de helft in en voeg de bruine fond toe. Laat inkoken tot 2 dl en verzoet de saus met vloeibare honing. Bind de saus met in water opgelost aardappelzetmeel. Kook nog even en kruid
Zet de ovenschotel onder de grill en laat de perziken gratineren
Snipper de muntblaadjes
Roer de snippers door de saus
Snij de filets schuin in plakjes
Schik een waaier perzik op elk bord en zet er een roosje bloemkool tegen
Leg de plakjes konijn tegen de perzik en overgiet met de saus. Versier met een topje munt
Serveer met aarappelbolletjes |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|