|
|
Warm de oven voor op 200ºC.
Prak de feta met een vork op een bord (grof)
Rasp de pompoen tamelijk fijn
Rasp de kaas fijn
Knip de verse munt fijn
Fruit de gesnipperde ui zachtjes in twee eetlepels olijfolie, niet bruin laten worden en ongeveer 3 minuten zachtjes laten stoven
Vet een springvorm of ronde ovenschaal in met olijfolie
Klop de eieren los
Meng pompoen, kaas, gefruite ui, feta, munt, eieren, bakmeel, olijfolie en oregano.
Breng op smaak met zout en peper, voorzichtig met zout, even proeven
Schep het mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad
Strooi het sesamzaak erover
Bak de taart in ca. 40 minuten gaar en bruin op 200ºC. (Als het teveel is, vries een paar punten in.)
Serveren met groene of aardappel-salade, olijven en eventueel rijst of stokbrood.
N.B. Ook lekker met courgette inplaats van pompoen. |