laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 pompoentaart
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

200 gr Fetakaas
± 600 gr. Pompoen
± 100 gr. Parmezaanse of oude Goudse kaas (geraspt)
1 grote ui (gesnipperd)
6 takjes verse munt of 1 eetlepel gedroogde munt (desnoods verse peterselie)
3 eieren
150 gram zelfrijzend bakmeel
1 dl. Olijfolie
1 thl oregano (vers of gedroogd) (desnoods marjolein of thijm)
1 thl zout
1 thl versgemalen peper (of sambal oelek)
3 à 4 volle eetlepels sesamzaad
  bereiding:
    Warm de oven voor op 200ºC.
Prak de feta met een vork op een bord (grof)
Rasp de pompoen tamelijk fijn
Rasp de kaas fijn
Knip de verse munt fijn
Fruit de gesnipperde ui zachtjes in twee eetlepels olijfolie, niet bruin laten worden en ongeveer 3 minuten zachtjes laten stoven
Vet een springvorm of ronde ovenschaal in met olijfolie
Klop de eieren los

Meng pompoen, kaas, gefruite ui, feta, munt, eieren, bakmeel, olijfolie en oregano.
Breng op smaak met zout en peper, voorzichtig met zout, even proeven
Schep het mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad
Strooi het sesamzaak erover
Bak de “taart” in ca. 40 minuten gaar en bruin op 200ºC. (Als het teveel is, vries een paar punten in.)
Serveren met groene of aardappel-salade, olijven en eventueel rijst of stokbrood.

N.B. Ook lekker met courgette inplaats van pompoen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats