|
|
|
Pompoensoep met appels |
|
ingrediënten: |
|
|
1 kg pompoenvruchtvlees,
1 ajuin,
2 appels,
3 tomaten,
boter,
peper,
zout,
kerriepoeder,
3 kippebouillonblokjes,
1,5 l water,
1/2 dl room,
100 g gerookt spek,
bieslook |
|
bereiding: |
|
|
hol de pompoen uit, haal er het vruchtvlees uit, verwijder de pitjes en snijd in blokjes
weeg het pompoenvlees af
reinig de ajuin en snijd in stukken
pel de tomaten en snijd in stukken
schil de appels, snijd in vier, verwijder het klokhuis
neem een grote kookpan, voeg er de boter aan toe en laat heet worden
stoof de stukjes ajuin, tomaat, appel en voeg de pompoenstukjes toe
singeer met kerriepoeder en laat verder stoven
zeer goed roeren
voeg na 10 minuten de bouillon toe en laat de soep gedurende 30 minuten gaar koken op een zacht vuur
pareer het spek, snijd in lardons en bak ze
klop de room half op
wanneer de groenten gaar zijn, de soep mixen, de soep zeven en op smaak brengen
dien de soep op met in het midden een beetje room en enkele snippers bieslook |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|