laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Cassoulet uit de römertopf
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    100 gram spek, in plakjes
    500 gram lams- of varkensvlees in blokjes
    4 kippenpoten
    zout
    peper
    4 tomaten
    2 uien
    2 knoflookteentjes
    1 pot witte bonen van 450 gram
    tijm
    rozemarijn
    1 laurierblad
    1 dl. droge witte wijn
    paneermeel
    4 klontjes boter
  bereiding:
    Zet de römertopf, voordat u hem gebruikt, een uurtje in koud water, ook het deksel. Maak de pot niet droog. Bekleed de römertopf met de plakjes spek. Breng het vlees en kip op smaak met zout en peper. Ontvel de tomaten en snijd ze daarna in plakken. Snijd de uien in ringen en pers de knoflook uit. Leg dan de uitgelekte bonen, vlees, kip, tomaten, ui en uitgeperste knoflook, goed vermengd in de römertopf. Strooi de kruiden erover en leg het laurierblad erbovenop. Giet de wijn erbij, doe het deksel op de römertopf en schuif het in de koude oven. Stel u oven in op 220ºC en laat de römertopf 1 uur in de oven staan. Roer na 1 uur even om en zet de oven terug op 180ºC. Laat de cassoulet nog ca. ½ uur in de oven staan. Neem het deksel van de römertopf, bestrooi de cassoulet met paneermeel en verdeel de klontjes boter erover. Zet de römertopf zonder deksel nog ca. 10 minuten in de oven om een bruin korstje te krijgen.
Lekker met knapperig stokbrood.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats