|
|
|
Kipfilet gevuld met rivierkreeftjes |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
25 blaadjes verse spinazie (wilde)
1 stengel bleekselderij, in blokjes
4 kipfilets
100 g rivierkreeftjes
150 g rijst
75 g koude boter
380 ml visfond |
|
bereiding: |
|
|
Spinazie in porties 1-2 sec. in kokend water met zout dompelen en dan met koud water afspoelen. Spinazie droogdeppen. Bleekselderij ook 30 sec. onderdompelen en afspoelen.
Kipfilets tussen plasticfolie leggen en (met vleeshamer) zo plat mogelijk slaan. Met zout en peper bestrooien en met spinazie en rivierkreeftjes beleggen. Kipfilets strak oprollen, met plasticfolie afsluiten. Nog 15 min. laten rusten.
Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Oven voorverwarmen op 200 °C. Kiprolletjes uit folie nemen. In ovenbestendige pan 50 g boter lichtbruin laten worden. Kiprolletjes rondom aanbraden. Met deksel op pan in oven zetten. Kipfilets in ca. 8 min. gaar laten worden.
Kiprolletjes uit pan scheppen (tot gebruik warm houden). Pan op hoog vuur zetten, scheutje water toevoegen en aanbaksels losroeren. Fond erbij gieten, op hoog vuur tot ca. 200 ml in laten koken. Rest van koude boter in blokjes snijden en met garde in gedeelten door fond kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Rijst met bleekselderij mengen.
Kiprolletjes in schuine plakken snijden en over vier borden verdelen. Rijst ernaast scheppen. Saus over en naast kipfilets schenken. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|