laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Peren gevuld met amandelspijs
  ingrediënten:
    vier peren
zes eidooiers
twee eetlepels vanillesuiker
0,6 l water
100 gram amandelspijs
vier eetlepels slagroom
een flesje Hertog Jan Winterbier van 30 cl
vier eetlepels amandelsnippers
  bereiding:
    Peren schillen, klokhuizen verwijderen en halveren. In een pan water aan de kook brengen, vanillesuiker erbij doen en de gehalveerde peren gedurende vijftien minuten hierin garen totdat ze half
zacht zijn geworden.. De gehalveerde peren laten afkoelen. De eidooiers in een kom loskloppen, au-bain-marie verwarmen en de helft tot driekwart van het bier bij beetjes door de eidooiers roeren, totdat een lichtgebonden saus is ontstaan.
Slagroom in een kom mengen met de amandelsijs en de holte van de gehalveerde peren hiermee vullen. De sabayon verdelen over voorverwarmde dessertbordjes en de gevulde peren hierop leggen. Garneren met amandelsnippers.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats