laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Broodpudding met vijgen en amandelspijs
  ingrediënten:
    8 gedroogde vijgen
200 gram oud brood zonder korsten
1/4 liter melk
100 gram amandelspijs
2 eieren
4 eetlepels slagroom
50 gram boter
75 gram lichtbruine basterdsuiker
  bereiding:
    Wel de vijgen een nacht in water. Snijd het brood in dobbelstenen.


Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de vijgen uitlekken en snijd ze in stukjes. Giet de melk bij de stukjes brood. Verkruimel de amadelspijs. Klop de eieren los met de slagroom. Smelt de boter. Roer de boter, stukjes vijg, amandelspijs, het eimengsel en de suiker door het brood. Stort dit mengsel in een met boter ingesmeerde vuurvaste schaal. Bak de broodpudding ongeveer 40 minuten in de oven. Serveer hem warm.

Tip:
In plaats van vijgen kunnen in dit recept ook krenten en rozijnen en/of abrikozen worden gebruikt.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats