laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pompoenmuffins
  ingrediënten:
    Voor 24 stuks:

48 papieren bakvormpjes (Ø 5 cm)

Voor het beslag:
250 g vruchtvlees van een pompoen
50 ml water
250 g zachte boter of margarine
200 g bruine suiker (kandijsuiker)
2 zakjes gevanillineerde suiker
1 flacon vanille aroma
1 snufje zout
1/4 theelepel gemalen kaneel
1/4 theelepel geraspte muskaatnoot
3 eieren
375 g tarwemeel
2 afgestreken theelepels backin powder
100 ml melk
150 g rozijnen

Om te bestrooien:
50 g poedersuiker
  bereiding:
    Verdeel het vruchtvlees van de pompoen in kleine stukjes, laat
het even met wat water in een kookpot koken, laat het zacht stoven,
en pureer het vervolgens.

Roer de zachte margarine of boter in een mengkom met een mixer
(garde) op de hoogste stand tot een schuimige massa. Voeg er
al roerend geleidelijk de suiker, de gevanillineerde suiker,
het aroma, het zout en de kruiden bij tot er een gebonden mengsel
ontstaat. Roer elk ei met de mixer op de hoogste stand gedurende
1/2 minuut onder het mengsel, en roer vervolgens het vruchtvlees
er door heen.

Meng het tarwemeel met de backin, zeef het geheel en meng samen
met de melk er geleidelijk doot het pompoenmengsel met de mixer
op de middelste stand. Roer als laatste de rozijnen onder het
beslag. Verdeel het beslag over de bakvormpjes en schuif de bakplaat
in het midden van de oven.

Na het bakken laat u de pompoenmuffins afkoelen.

Snijd kleine Halloweensjablonen uit papier, leg ze op de muffins
en bestrooi ze met poedersuiker. Haal vervolgens de sjablonen er
weer af en serveer de pompoenmuffins.

Oven: ongeveer 180°C (voorverwarmd)
Baktijd: ongeveer 35 minuten
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats