laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Konijnenpaté met witloof
  ingrediënten:
   

  • 300 g konijnenvlees (van de bouten)
  • 400 g witloof
  • 300 g konijnenlevertjes
  • 400 g mager kalfsgehakt
  • peper, zout, nootmuskaat
  • ? l water gelatinepoeder
  • ? l muskaatwijn
  • 100 g boter
  • roze en zwarte peperkorrels
    l
  • aurierblad
  bereiding:
    Stoof het witloof gaar in een nootje boter, kruid met peper, zout en nootmuskaat en laat uitlekken. Snijd de konijnenlevertjes fijn en het vlees in reepjes. Kruid, meng met het gehakt en kneed goed door.
De oven voorverhitten op 175 °C.
Vul de pasteipot met een laagje vleesmengsel en schik daarop het witloof. Herhaal tot alles opgebruikt is, het bovenste laagje moet vlees zijn.
Zet de pasteipot in een schaal met heet water en zet ze zo in bain-marie gedurende 1 uur in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.
Los gelatinepoeder op in kokend water met wijn. Giet over de pastei en versier met peperkorrels en laurierblad.
Snijd de paté in plakjes en serveer met brood of een slaatje.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats