Ragout van ui met pikante worteltjes |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
2 bosjes jonge wortelen
2 bosjes lente-uitjes
4 sjalotten
1 eetlepel olijfolie
8 teentjes knoflook
4 koffielepels gevogeltefond
4 mespunten piment d'Espelette (Baskische chilipeper)
zout
peper |
|
bereiding: |
|
|
Schraap de wortelen en snij ze in twee of drie stukken. Haal het groen van de lente-uitjes. Was het en snij het in schijfjes.
Maak de uitjes schoon. Pel de sjalotten en snipper ze fijn.
Verhit de olijfolie in een stoofpan en braad de wortelen even aan, samen met de uitjes en sjalotten. Plet de teentjes knoflook zonder ze te pellen en doe ze bij de groenten. Meng alles goed dooreen.
Voeg de gevogeltefond toe en roer om. Giet er een klein glas water bij en breng op smaak met peper en zout. Doe het deksel op de pan en laat 30 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Controleer regelmatig en voeg zo nodig wat water toe.
Meng het groen van de lente-ui onder de groenten, roer goed en laat nog eens 10 minuten koken.
Strooi er net voor het opdienen het piment d'Espelette over en voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Dien warm op. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|