|
|
|
Malse maatjes op knapperige aardappelschijfjes opg |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
4 grote, vastkokende aardappelen
0.5 rode ui
0.5 el olijfolie
1 el kappertjes
2 el fijngesneden basilicum
0.5 el boter
zout en peper
1 el provencaalse kruiden
0.5 el geroosterde pijnboompitten
4 Hollandse maatjes
16 geblancheerde sperziebonen
8 kerstomaatjes
1 el gehakte zwarte olijven
0.5 el druivenpitolie |
|
bereiding: |
|
|
Kook de ongeschilde aardappelen gaar, schil ze en snij ze in fijne schijfjes. Snij de Hollandse maatjes in blokjes en de rode ui in ringen. Bak de aardappelschijfjes krokant in druivenpitolie en boter. Kruid met zout en Provençaalse kruiden. Leg de gebakken aardappelschijfjes op twee borden samen met de maatjes. Bereid een slaatje met de andere ingrediënten (geblancheerde sperziebonen, kerstomaten, rode ui, geroosterde pijnboompitten, zwarte olijven en kappertjes). Breng het gerecht op smaak met peper, zout, olijfolie en enkele blaadjes basilicum.
Tip:
De geblancheerde sperziebonen kunnen vervangen worden door notensla. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|