laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Malse maatjes op knapperige aardappelschijfjes opg
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

    4 grote, vastkokende aardappelen
    0.5 rode ui
    0.5 el olijfolie
    1 el kappertjes
    2 el fijngesneden basilicum
    0.5 el boter
    zout en peper
    1 el provencaalse kruiden
    0.5 el geroosterde pijnboompitten
    4 Hollandse maatjes
    16 geblancheerde sperziebonen
    8 kerstomaatjes
    1 el gehakte zwarte olijven
    0.5 el druivenpitolie
  bereiding:
    Kook de ongeschilde aardappelen gaar, schil ze en snij ze in fijne schijfjes. Snij de Hollandse maatjes in blokjes en de rode ui in ringen. Bak de aardappelschijfjes krokant in druivenpitolie en boter. Kruid met zout en Provençaalse kruiden. Leg de gebakken aardappelschijfjes op twee borden samen met de maatjes. Bereid een slaatje met de andere ingrediënten (geblancheerde sperziebonen, kerstomaten, rode ui, geroosterde pijnboompitten, zwarte olijven en kappertjes). Breng het gerecht op smaak met peper, zout, olijfolie en enkele blaadjes basilicum.


Tip:
De geblancheerde sperziebonen kunnen vervangen worden door notensla.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats