laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 jerryke's appelvlaai met deksel
  ingrediënten:
    Voor een vlaaivorm van 30 cm Ø:

250 gr bloem
20 gr verse gist of 11 gr droge gist
1/2 kl zout
50 gr boter
25 gr suiker
1 ei
1 dl halfvolle melk
3 appelen
kaneelpoeder
suiker
  bereiding:
    Maak het deeg van de bloem, gist,suiker, zout, boter, melk en het geklutste ei (ik doe het in de broodbakmachine en stel deze in op deeg).
Verdeel het deeg in een grote en een kleine bol.
Rol de dikste bol uit op je tafel wat met bloem bestrooid is, en rol tot je de grootte hebt van je vlaaivorm.
Vet je vlaaivorm in met wat boter en bestrooi deze dan met paneermeel het mag ook met bloem als je geen paneermeel hebt.
Doe het deeg nu in de vlaaivorm en druk even aan.
De appelen schillen, in schijfjes snijden en dan in blokjes, daar wat suiker over strooien en kaneel, de kom even schudden zodat alle stukjes appel voorzien zijn van wat suiker en kaneel. Dan alles over de taartboden leggen.
Dan de kleinste bolletje uitrollen tot op de grootte van je vlaaivorm en bovenop de appelen leggen, goed aandrukken op de kanten. Dan wat inkepingen geven om de warme lucht uit te laten.
De oven voorverwarmen op 175°C en dan gedurende 20 minuten afbakken en laten afkoelen op een rooster.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats