|
|
Maak het deeg van de bloem, gist,suiker, zout, boter, melk en het geklutste ei (ik doe het in de broodbakmachine en stel deze in op deeg).
Verdeel het deeg in een grote en een kleine bol.
Rol de dikste bol uit op je tafel wat met bloem bestrooid is, en rol tot je de grootte hebt van je vlaaivorm.
Vet je vlaaivorm in met wat boter en bestrooi deze dan met paneermeel het mag ook met bloem als je geen paneermeel hebt.
Doe het deeg nu in de vlaaivorm en druk even aan.
De appelen schillen, in schijfjes snijden en dan in blokjes, daar wat suiker over strooien en kaneel, de kom even schudden zodat alle stukjes appel voorzien zijn van wat suiker en kaneel. Dan alles over de taartboden leggen.
Dan de kleinste bolletje uitrollen tot op de grootte van je vlaaivorm en bovenop de appelen leggen, goed aandrukken op de kanten. Dan wat inkepingen geven om de warme lucht uit te laten.
De oven voorverwarmen op 175°C en dan gedurende 20 minuten afbakken en laten afkoelen op een rooster. |