laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Wilde duif met zuurkool
  ingrediënten:
    2 wilde duiven
600 gr. zuurkool
200 gr. mager rook- of katenspek
1 1/2 dl. witte wijn
75 gr. boter of margarine
milde paprikapoeder
zout en peper
  bereiding:
    Halveer de duiven en bestrooi ze met zout en peper.
Verwarm de boter in een pan en bak hierin de delen rondom bruin.
Sluit de pan en braad de duiven, gedurende ongeveer 20 minuten.
Bak het kleingesneden spek uit in een diepe pan en leg hierin de zuurkool.
Voeg de wijn toe en stoof dit gedurende 20 minuten.
Leg de duiven op de zuurkool en stoof het geheel nog ongeveer 15 minuten.
Giet de zuurkool af en bestrooi het gerecht met paprikapoeder.

Duif met zuurkool, appelcompote en aardappelpuree.


Tip:
Vervang paprikapoeder door cayennepeper (pittig) en voeg dit toe bij het stoven van de zuurkool.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats