|
|
Bestrooi de eend met zout en peper.
Verwarm de boter in een pan en bak hierin de eend rondom bruin.
Plaats de deksel schuin op de pan en braad de eend gedurende 60 minuten.
Keer de eend regelmatig en bedruip deze met het braadvocht.
Snijd de oranje sinaasappelschil (geen wit) in dunne reepjes en kook deze in 1 ½ dl.
water gedurende ongeveer 5 minuten.
Voeg dit de laatste 10 minuten van de braadtijd toe.
Snijd het sinaasappelvruchtvlees in partjes.
Neem de eend uit de pan en verwarm de partjes nog even in het braadvocht.
Gebraden eend met worteltjes, doperwten en maïs met gebakken frites.
Tip:
Trancheer de eend, door de poten en vleugels eraf te snijden.
Snijd vervolgens het bortsvlees van het bot en verdeel dit in schuine stukken.
Schik de stukken eend op een verwarmde schaal en giet er een beetje braadvocht met de sinaasappelpartjes overheen. |