laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Wilde eend uit de oven
  ingrediënten:
    2 wilde eenden
1 dl. water of bouillon
2 el. Olie
wildkruiden
  bereiding:
    Bestrooi de binnen- en buitenkant van de eenden met wildkruiden.
Leg de eenden op een rooster boven een braadslede of een ovenschaal met het water
midden in een voorverwarmde oven (200 graden), gedurende ongeveer 10 minuten.
Bestrijk de eenden met de olie en zet de oven dan op 180 graden, gedurende ongeveer 60 min.
Bedruip de eenden regelmatig met het braadvocht.
Als er helder vleessap uit de eend komt, is deze gaar.


Eend met worteltjes, doperwten, en maïs met gebakken frites.

Tip:
Prik gaatjes in de eend met een scherpe vleespen of houten satéprikker om het eventueel aanwezig vet eerder te verwijderen.
Bestrijk de buitenkant de laatste 15 minuten met een mengsel van 3 el.honing en 1 el. sojasaus voor een knapperig korstje.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats