laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Wilde eend in de snelkookpan
  ingrediënten:
    2 wilde eenden
1 dl. witte wijn
1/2 dl. Cognac
1 dl. Bouillon
100 gr. gewelde abrikozen
1 ui
1-2 el. Maïzena
100 gr. boter of margarine
zout en peper
  bereiding:
    Bestrooi de eenden met zout en peper.
Verwarm de boter in de snelkookpan en bak hierin de eenden rondom bruin.
Blus met de wijn, de cognac en de bouillon en voeg de gehakte ui toe.
Sluit de pan en breng het geheel onder druk.
Laat dit 25 minuten koken en laat de pan onder koud water afkoelen.
Neem de eenden uit de pan en bind het vocht met de aangemengde maïzena.
Voeg de abrikozen toe en verwarm dit nog ongeveer 5 minuten.

Eend met abrikozensaus, witlofschotel uit de oven met geraspte kaas en gekookte aardappelen.


Tip:
Vervang abrikozen door tuttifrutti en garneer met geraspte kaas.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats