Wilde eend in de snelkookpan |
|
ingrediënten: |
|
|
2 wilde eenden
1 dl. witte wijn
1/2 dl. Cognac
1 dl. Bouillon
100 gr. gewelde abrikozen
1 ui
1-2 el. Maïzena
100 gr. boter of margarine
zout en peper |
|
bereiding: |
|
|
Bestrooi de eenden met zout en peper.
Verwarm de boter in de snelkookpan en bak hierin de eenden rondom bruin.
Blus met de wijn, de cognac en de bouillon en voeg de gehakte ui toe.
Sluit de pan en breng het geheel onder druk.
Laat dit 25 minuten koken en laat de pan onder koud water afkoelen.
Neem de eenden uit de pan en bind het vocht met de aangemengde maïzena.
Voeg de abrikozen toe en verwarm dit nog ongeveer 5 minuten.
Eend met abrikozensaus, witlofschotel uit de oven met geraspte kaas en gekookte aardappelen.
Tip:
Vervang abrikozen door tuttifrutti en garneer met geraspte kaas. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|