laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pasta met mosselen
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

50 gr boter
200 gr wortelen in kleine blokjes
2 teentjes look uitgeperst
200 gr bosuitjes in schuine langwerpige stukjes
500 gr gekookte mosselen (zonder schelp) uitgelekt
1 dl droge witte wijn
1 theelepel zout
versgemalen peper
600 gr verse pasta (vb fettucine)
150 gr pastakaas
  bereiding:
    Verhit de boter in een ruime pan en fruit hierin wortelen en look ca. 3 minuten op een matig hoog vuur.
Voeg bosuitjes toe en laat het geheel met het deksel op de pan ca. 2 minuten braden. Voeg de mosselen en de witte wijn toe en laat alles nog 1 minuut verder koken. Breng op smaak met peper en zout.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak, laat de pasta uitlekken in een vergiet. Spatel de pasta en de mosselen voorzichtig door elkaar in een grote voorverwarmde schaal en serveer dadelijk met de pastakaas.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats