laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Rozijnenbrood 3
  ingrediënten:
    700 gr bloem
50 gr boter
35 gr gist
2 eieren
150 gr melk
150 gr water
1 pakje bleke rozijnen
8 gr zout
100 gr fijne suiker
  bereiding:
    Neem water en melk laat warm worden in een pan.
Neem een kom en zeef u 700 gr witte bloem er in en maak en maak er een kuiltje in
doe het zout langs de ene kant en de suiker langs de andere kant
laat de gist in een weinig water smelten.
Doe dit in het kuiltje neem de 50 gr boter snij deze in brokken neem ook de 2 eieren en doe dit ook in het kuiltje laat even draaien tot alles bij elkaar is gemengd niet te lang.
vervolgens giet ge de half melk half water er voorzichtig bij.
Laat alles goed kneden.(Hoe lang moet men kneden. Men moet zolang kneden tot men een dun vel kan vormen zonder het te breken of te scheuren in tijd uitgedrukt 15 min)
Neem uit de kom en indien het te slap en zou te veel blijven kleven aan de kom verder bewerken met bloem om te drogen niet te veel want anders zal u brood te droog zijn.
Neem het uit de kom bewerkt het nog een beetje met de handen en bol het op,laat 20 min voor rijzen,daarna rolt ge het deeg open en doet ge een pakje rozijnen er bij terug goed bewerken tot de rozijen overal te vinden zijn.
Het deeg terug opbollen en in een licht beboterde vorm of op een plaat leggen.
Het deeg laten rijzen..Niet vergeten van boven in te snijden
Nadien het deeg in de voor verwarmde oven plaatsen met een warmte van 230°C hou het een beetje in de gaten en spuit water op de hete plaat en het brood niet te veel,het zal een mooi efect geven.
Draai de oven uit en laat het nog ongeveer 35 min bakken in de temperatuur van de oven.
Na het bakken uit de oven nemen en op een rooster laten afkoelen
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats