Fazant met sinaasappelsaus |
|
ingrediënten: |
|
|
1-2 fazanten
sap van 2 sinaasappelen
sap van 2 citroenen
1 1/2 el. suiker
1/2 l. bouillon
1 dl. witte wijn
aardappelmeel
1 dl. orange curaçao
100 gr. boter of margarine
zout en peper |
|
bereiding: |
|
|
Kook het vruchtensap met de suiker en de wijn tot de helft in.
Voeg de bouillon en de likeur toe en meng het geheel.
Bestrooi de fazant met zout en peper.
Verwarm de boter in een pan en bak hierin de fazant rondom bruin.
Giet het vruchtensapmengsel in de pan en stoof het geheel gedurende ca. 80 min.
Keer de fazant regelmatig en bedruip hem met het braadvocht.
Neem de fazant uit de pan en trancheer hem (in stukken verdelen).
Leg de stukken op een verwarmde schaal.
Bind het vocht met aangemengd aardappelmeel en maak de saus op smaak af met zout en peper.
Gestoofde fazant met sinaasappelsaus, gekookte bloemkool en gebakken aardappelkroketjes.
Tip:
Vervang orange curaçao door cointreau of sinaasappellikeur. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|