Hazenrug met roomsaus en amandelen |
|
ingrediënten: |
|
|
2 hazenruggen
1 bekertje zure room of 1 1/2 dl. Slagroom
3 el. geroosterde amandelen of gehakte noten
1 dl. sherry of witte port
60 gr. boter of margarine
wildkruiden |
|
bereiding: |
|
|
Bestrooi de hazenruggen met wildkruiden.
Verwarm de boter in een wildpan en bak hierin de hazenruggen aan beide zijden bruin (ca. 20 min).
Voeg de laatste 10 minuten de sherry toe en verwarm dit.
Giet de room op het laatst in de pan, roer alles dooreen en laat dit even binden.
Bestrooi het gerecht met de amandelen.
Gebraden hazenrug met roomsaus en amandelen, gekookte sperzieboontjes en gebakken aardappelschijfjes.
Tip:
Vervang zure room door crème fraiche.
Zure room kan niet tegen verhitting en moet daarom op het laatst worden toegevoegd.
Crème fraiche of slagroom kan daarentegen wel verhit worden. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|