laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Patrijs in witte wijnsaus
  ingrediënten:
    4 patrijzen
2 dl. witte wijn
2 mango's
2 el. crème fraiche of zure room
1 ui
1 tl. Citroensap
1 tl. Mosterd
peterselie
selderie
100 gr. boter of margarine
aardappelmeel of allesbinder
zout en peper
  bereiding:
    Bestrooi de patrijzen met zout en peper.
Leg in iedere patrijs een stukje ui en selderie.
Verwarm de boter in een grote pan en bak hierin de patrijzen rondom bruin.
Voeg vervolgens de wijn, de geschilde mango's in partjes en de mosterd toe.
Sluit de pan en stoof het geheel gedurende ca. 40 minuten.
Voeg de crème fraiche, het citroensap en de fijngehakte tuinkruiden de laatste 5 min.toe.
Bind zonodig bij met aangemengd aardappelmeel of allesbinder en maak de saus op smaak af met zout en peper.


Gestoofde patrijs met witte wijnsaus, worteltjes met doperwtjes en gekookte aardappelen.


Tip:
Voeg 1 kleingesneden groen paprika toe.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats