|
|
Week de noten in de olie om het pellen te vergemakkelijken.
Plet de gepelde noten in een vijzel of gebruik de deegrol.
Verwarm de boter in een pan en fruit hierin de gehakte ui met het kleingesneden worteltjes.
Voeg de kleingesneden harten, de levers, de noten, de rozijnen en het kleingesneden brood toe en meng dit.
Vul de patrijzen met het mengsel en bestrooi de buitenkant met peper.
Omwikkel de patrijzen met het spek en plaats ze in een ingevette ovenschaal in een voorverwarmde oven (175 graden), gedurende ca. 40 minuten.
Bestrijk de patrijzen regelmatig met het braadvocht.
Neem de schaal uit de oven en voeg de cognac toe.
Flambeer eventueel maar pas op wanneer er een afzuigkap aanstaat!
Controleer de gaarheid en plaats de schaal nog eventueel 5-10 min. terug in de oven.
Gevulde patrijs met rode kool, appeltjes en gekookte aardappelen.
Tip:
Flambeer met cognac, madera of port. |