laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Patrijsstoofschotel
  ingrediënten:
    4 patrijzen
2 uien
1 teentje knoflook
1 tl. Kerrie
2 goudrenetten
1 tl. Kaneel
1 dl. Appelsap
1 el. Bloem
wildkruiden
75 gr. boter of margarine
zout en peper
  bereiding:
    Bestrooi de delen met wildkruiden.
Verwarm de boter in een grote pan en bak hierin de patrijzen rondom bruin.
Voeg de gehakte uien en knoflook met de kerrie toe en fruit deze mee.
Voeg vervolgens de geschilde appelen in blokjes, de kaneel en de appelsap erbij en stoof dit gedurende ca. 45 minuten.
Voeg de aangemengde bloem toe en bind het stoofvocht tot een saus.
Maak dit op smaak af met zout en peper.


Patrijsstoofschotel met komkommersalade en gekookte pasta.


Tip:
Meng de bloem aan met appelsap of water om ervoor te zorgen dat er geen klontjes ontstaan.
Vraag de poelier of hij de patrijzen wil verdelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats